top of page

ons 29 mars

|

Möllekulla Länsmansgård

Odlingskurs 2023

Vill du lära dig hur det är är odla härliga grönsaker utan gifter, utan att gräva om odlingsbäddar, odla på ett lättare sätt och med omtanke om dig själv och naturen? Då är detta en kurs för dig.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang

Tid och plats

29 mars 2023 17:30 – 15 okt. 2023 11:30

Möllekulla Länsmansgård, Möllekullavägen 127, 294 93 Sölvesborg, Sverige

Om evenemanget

Under 8 månader och vid 11 tillfällen kommer vi att träffas för att så, prata om jordhälsa, plantera ut plantor av grönsaker och blommor. Vi kommer att täcka in ämnen som ”no-dig”, permakultur, kompost, självhushållning, ekosystemtjänster, blommors betydelse i en grönsaksodling och återbruk. Kursen omfattar en odlingssäsong från vårsådd till höstförberedelser. Det blir fokus på odling på friland men odling i kallväxthus kommer att ingå som en del i kursen. Teori varvas med praktiskt arbete och vi här på Möllekulla delar med oss av våra bästa odlingstips. Du får även följa vår verksamhet under en säsong och vår livsfilisofi.

Kursstart är i slutet av mars och sista kurstillfälle kommer att vara i oktober. De grönsaker som odlas under kursen kommer att följa med deltagarna hem så att de kan förvandlas till härlig mat. Fröer och material ingår i kurspriset. Träffarna kommer att ske på vardagskvällar med undantag för några enstaka tillfällen och all undervisning sker utomhus. Du som deltagare får tillgång till vår digitala utbildningsplattform där material och information kommer att läggas upp.

Investering: 4850:- inkl. material och grönsaker.

Dela detta evenemang

bottom of page