Pågång hos oss!

Kom till vår Ekodag på Möllekulla!

Lördagen den 24 september kl. 10.00-14.00 öppnar vi upp vår ekologiska odling igen och då finns det möjlighet till att hänga med på någon av våra guidade turer runt i odlingen. Vi kommer att prata om vårt sätt att odla grävfritt, hur det fungerar att göra en rik kompostjord och du får med dig tips på hur du kan göra med din egna odling hemma. Guidade turer kommer att hållas kl. 10.30 och 12.30. Turerna är gratis och behöver inte förbokas.

Självklart har vi vår gårdsbutik som är full med ekologisk mat och annat roligt öppen kl. 10.00-14.00.

Varmt välkomna att besöka oss!

 

Potatisdag hos oss 22 oktober!

Lördagen den 22 oktober har vi årets potatisdag och det går att köpa vår potatis på plats hos oss. Vår odling och gårdsbutik kommer att vara öppen kl. 10.00-14.00. 

Det kommer att finnas andra matproducenter på plats som du också kan handla av:

Framtida Bruk Gårdsmejeri - Galet goda getostar från glada getter

Skogsbrynets Permakultur - Fantastiska ägg från frigående gräsbetande höns

Slättens Honung - Underbar honung från naturlig biodling

Varmt välkomna att besöka oss!

Arbetsdag på Möllekulla!

Fler arbetsdagar kommer att komma upp. Håll utkik och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Odlingsvandring och beskärningskurs

Vid flera tillfällen under året anordnar vi en odlingsvandring i vår ekologiska och KRAV-certifierade grönsaksodling. Häng med på en rundtur i odlingen och i vårt växthus. Vi pratar om giftfria odlingsmetoder, jordkvalitet och hur det är att odla grävfritt. Vi odlar ca. 120-140 olika grönsaker inklusive alla varianter och därtill ett antal blommor för pollinatörer. Du får se hur vi anlägger nya odlingsbäddar och vad som är viktigt att tänka på för att få till en riktigt bra kompostering. Allt det vi gör kan enkelt göras i en trädgård eller användas av den nyfikne fritidsodlaren. 

Vår populära beskärningskurs kommer tillbaka men inga datum är ännu satta och vi håller som bäst på att planera nästa års kurser. Det kan hända att det kommer några ytterligare teman kommer framöver. Håll utkik efter mer information!

Datum för alla 2023 års kurser är inte satt ännu men vi jobbar på det. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information direkt om när nästa tillfälle är. Prenumerera här!

Välkommen till oss på

Möllekulla Länsmansgård!

IMG_0712.HEIC
Odlingskurs!
2023
Odlingskurs under 2023

Vill du lära dig hur det är är odla härliga grönsaker utan gifter, utan att gräva om odlingsbäddar, odla på ett lättare sätt och tillverka egen näringsrik kompost? Då är detta en kurs för dig.

 

Under 8 månader och vid 11 tillfällen kommer vi att träffas för att så, prata om jordhälsa, plantera ut plantor av grönsaker och blommor. Vi kommer att täcka in ämnen som "no-dig", permakultur, hållbarhet, självhushållning, ekosystemtjänster, blommors betydelse i en grönsaksodling och återbruk. Kursen omfattar en odlingssäsong från vårsådd till höstförberedelser. Det blir fokus på odling på friland men odling i kallväxthus kommer att ingå som en del i kursen. Teori varvas med praktiskt arbete och vi här på Möllekulla delar med oss av våra bästa odlingstips. Du får även följa vår verksamhet under en säsong.

 

Kursstart är i slutet av mars och sista kurstillfälle kommer att vara i oktober. De grönsaker som odlas under kursen kommer att följa med deltagarna hem så att de kan förvandlas till härlig mat. Fröer och material ingår i kurspriset. Träffarna kommer att ske på vardagskvällar med undantag för några enstaka tillfällen och all undervisning sker utomhus. Pris: 4850:- inkl. moms. 

Välkommen att anmäla dig till kursen här!

Att tänka på inför ditt besök hos oss när vi har aktiviteter!

Vad kul att du funderar på att besöka oss. Detta kan vara bra att tänka på:

  • Parkera på anvisade parkeringsytor. Det gör att det får plats fler besökare.

  • Möllekulla Länsmansgård är en rökfri anläggning. Tack för att du inte röker när du är hos oss.

  • Hundar är välkomna om de är kopplade.

  • Vi har toalett för besökare när vi har en aktivitet på gården. 

  • På gården finns det maskiner och utrymmen som inte är anpassade för barn. Håll därför barn under uppsikt.

  • Vi har sopsortering och vi förväntar oss att du som besöker oss är lika intresserad av att återvinna förbrukat material som vi.

  • Sommartid: Vill du ta med egen fika och sätta dig hos oss så finns det gott om ställen att sitta på. Ta med ditt eventuella skräp hem igen bara.