Pågång hos oss!

Julmarknad och Julrunda 

Den 3-4 december kl. 10.00-16.00 anordnar vi här omkring Sandbäck en Julrunda och har öppet med försäljning och aktiviteter. Vi på Möllekulla kommer att hålla vår gårdsbutik öppen och sälja vår hemmakokade veganska ärtsoppa gjord på våra egna gula KRAV-ärtor. Så välkommen att göra en matpaus hos oss. Vi säljer ekologisk mat, vår egna KRAV-potatis, granris och smågranar, amaryllis och hyacint. 

 

Här finns också en mysig julmarknad där flera utställare kommer att vara på plats. Bl.a. dessa:

San Lundberg (med vänner) säljer sin keramik

Catharina Ericsson säljer grönt hantverk och juldekoration

Birgit Ohliv säljer stickat och sytt under eget märke "Ohlivens handgjorda"

Skogsbrynets Permakultur säljer riktiga ägg från frigående höns (OBS! endast här på lördagen) 

 

Vill du komma och sälja något? Det kostar inget att vara hos oss. Ta gärna kontakt med oss i så fall. Maila på: info@mollekulla.se

Mer information om Julrundan hittar du här på Visit Blekinges hemsida.

Varmt välkomna!

Arbetsdag på Möllekulla

Fler arbetsdagar kommer att komma upp under 2023. Håll utkik och prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Odlingsvandring och beskärningskurs

Vid flera tillfällen under året anordnar vi en odlingsvandring i vår ekologiska och KRAV-certifierade grönsaksodling. Häng med på en rundtur i odlingen och i vårt växthus. Vi pratar om giftfria odlingsmetoder, jordkvalitet och hur det är att odla grävfritt. Vi odlar ca. 120-140 olika grönsaker inklusive alla varianter och därtill ett antal blommor för pollinatörer. Du får se hur vi anlägger nya odlingsbäddar och vad som är viktigt att tänka på för att få till en riktigt bra kompostering. Allt det vi gör kan enkelt göras i en trädgård eller användas av den nyfikne fritidsodlaren. 

Vår populära beskärningskurs kommer tillbaka men inga datum är ännu satta och vi håller som bäst på att planera nästa års kurser. Det kan hända att det kommer några ytterligare teman kommer framöver. Håll utkik efter mer information!

Datum för alla 2023-års kurser är inte satta ännu men vi jobbar på det. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få information direkt om när nästa tillfälle är. Prenumerera här!

Välkommen till oss på

Möllekulla Länsmansgård!

205DF480-15D9-4BED-B0D5-C0936B8DD2F0_edited.jpg
Odlingskurs!
2023
Odlingskurs under 2023

Vill du lära dig hur det är är odla härliga grönsaker utan gifter, utan att gräva om odlingsbäddar, odla på ett lättare sätt och med omtanke om dig själv och naturen? Då är detta en kurs för dig.

 

Under 8 månader och vid 11 tillfällen kommer vi att träffas för att så, prata om jordhälsa, plantera ut plantor av grönsaker och blommor. Vi kommer att täcka in ämnen som ”no-dig”, permakultur, kompost, självhushållning, ekosystemtjänster, blommors betydelse i en grönsaksodling och återbruk. Kursen omfattar en odlingssäsong från vårsådd till höstförberedelser. Det blir fokus på odling på friland men odling i kallväxthus kommer att ingå som en del i kursen. Teori varvas med praktiskt arbete och vi här på Möllekulla delar med oss av våra bästa odlingstips. Du får även följa vår verksamhet under en säsong och vår livsfilisofi.

 

Kursstart är i slutet av mars och sista kurstillfälle kommer att vara i oktober. De grönsaker som odlas under kursen kommer att följa med deltagarna hem så att de kan förvandlas till härlig mat. Fröer och material ingår i kurspriset. Träffarna kommer att ske på vardagskvällar med undantag för några enstaka tillfällen och all undervisning sker utomhus. Du som deltagare får tillgång till vår digitala utbildningsplattform där material och information kommer att läggas upp.

 

Pris: 4850:- inkl. material och grönsaker.

Välkommen att anmäla dig till kursen här!

Att tänka på inför ditt besök hos oss när vi har aktiviteter!

Vad kul att du funderar på att besöka oss. Detta kan vara bra att tänka på:

  • Parkera på anvisade parkeringsytor. Det gör att det får plats fler besökare.

  • Möllekulla Länsmansgård är en rökfri anläggning. Tack för att du inte röker när du är hos oss.

  • Hundar är välkomna om de är kopplade.

  • Vi har toalett för besökare när vi har en aktivitet på gården. 

  • På gården finns det maskiner och utrymmen som inte är anpassade för barn. Håll därför barn under uppsikt.

  • Vi har sopsortering och vi förväntar oss att du som besöker oss är lika intresserad av att återvinna förbrukat material som vi.

  • Sommartid: Vill du ta med egen fika och sätta dig hos oss så finns det gott om ställen att sitta på. Ta med ditt eventuella skräp hem igen bara.