Andlig vägledning är ett sätt att komma vidare och förstå sig själv bättre. När vi ser livet utifrån glädje och nyfikenhet blir det enklare och lättare. Det händer att situationer verka låsa sig och att en känsla av vilsenhet uppstår. 

Jag, Johanna, hjälper dig med att hitta de verktg som kan hjälpa dig genom privata konsultationer där jag hjälper dig vidare. I min vägledning använder jag mig av mina guider och andliga kort. Hos mig fär du även råd kring din kost och levnadsvanor för att lättare komma vidare i din utveckling. Jag har tystnadsplikt och varje samtal är unikt. Jag ger även vägledning per telefon.  

Healing används för att balansera och lösgöra kroppen från känslomässiga blockeringar. Jag använder olika metoder för att hjälpa din kropp med att släppa gamla minnen, blockeringar och att balansera den. Jag använder mig bl.a. av "Light touch"-healing, rengbågshealing, djupgående healing och kanaliserande healing. Hos mig får du vid varje tllfälle med dig råd hur du själv kan gå vidare i din vardag. Jag utför även healing på distans.    

Andlig vägledning och healing

Just nu bygger vi om här på Möllekulla så kommer jag att ha mottagning inne i Sölvesborg på Lilla Turkos. Kontakta mig, Johanna, på 070-730 33 72 eller johanna@mollekulla.se så hittar vi en tid som passar för dig. 

Läs mer om Lilla Turkos här!

Auyrvedisk hälsorådgivning

Ayurveda är en hälsolära med tusenåriga rötter som kan hjälpa dig hitta din inre balans och hjälpa din kropp att läka sig själv. Kroppen och sinnet har inte alltid samma behov, och det kan skapa energimässiga obalanser. Med hjälp av ayurveda kan både psykiska och f​ysiska obalanser balanseras. Ayur betyder liv och veda betyder kunskap. Ayurveda kan sammanfattas i livskunskap som genomsyrar hela vår vardag. 

 

Ayurveda utgår ifrån orsak och verkan. Obalanser manifesteras ofta i symptom och sjukdom. Att läka kroppen tar tid och inom Ayurveda används en kombination av olika behandlingar där huvudsyftet är att rensa, rena och balansera kroppen och sinnet.

 

Vid en ayurvedisk hälsorådgivning sitter du och jag ner tillsammans. Jag gör en analys av din aktuella situation och får du råd som är anpassade efter dina individuella behov, din livssituation och eventuella obalanser. Råden innefattar kost, enklare yogaställningar, andningövningar och övriga dagliga rutiner. Du kan även bli rekommenderad örter och behandlingar utifrån vad som behövs för dig. 

 

Att förändra sin livsstil och sina invanda mönster tar tid. Det finns möjlighet att få fortsatt rådgivning så länge du känner att det finns ett behov.

 

En Ayurvedisk hälsokonsultation tar ca. 1,5 timme. Jag börjar med att läsa av bl.a. pulsen för att bilda mig en uppfattning om vad som står på hos klienten. Efteråt ger jag råd om vad klienten kan göra för att förbättra sin balans. Jag ger även klienten möjlighet att berätta om sin livssituation som denne lever i idag. Därefter gör jag en sammanställning av det vi pratat om och en uppföljning efter någon månad ingår i konsultationen.

-Ibland behövs det hjälp med att komma vidare i livet. Då kan nya verktyg och vägar hjälpa till på vägen.

Juicefest fasta i 10 dagar med oss!

Var med och festa med juice under 10 dagar var helst du än befinner dig!
Under de två senaste åren har vi varit några som fastat under ett antal dagar. Nu vill vi på Möllekulla bjuda in fler att vara med. 

Vad är en juicefasta?
En juicefasta innebär att du endast dricker juice av frukt och grönsaker. Denna gång gör vi det under 10 dagar. Du kommer att minst behöva dricka ca. 4-5dl juice 5-6 gånger om dagen. Därtill är det bra att dricka varmt vatten emellanåt.  
För dig som är gravid, allvarligt sjuk eller av andra anledningar inte kan juicefasta så gör det inget. Häng på ändå! Det går utmärkt att lägga till juice till din vanliga kost och känna skillnaden i kroppen. 

Hur gör man?
Det går att göra fantastiska juicer hemma av frukter och grönsaker. Med hjälp av en juicepress eller en juicecentrifug kan du enkelt göra näringsrika och ursökta juicer på ett enkelt sätt. 
Har du ingen maskin så går det lätt att hitta en i de flesta affärer som säljer köksmaskiner. Det finns bra tester av pressar och centrifuger på internet som du kan ta del av innan du bestämmer dig för vad du vill ha. 
Det finns många frukter och grönsaker som kan juicas. I diskussionsfältet här kan du ta del av och dela med dig av dina bästa juiceresept. Bra råvaror att ha hemma är morot, äpplen, gurka, ingefära, citron, rödbeta, grönkål, broccoli och annat som du gillar att juica. Ha gärna en stor bredd på det du juicar och läs på vad råvarorna innehåller för att få ett bra intag av näring. Ekologiskt är alltid bäst för dessa råvaror innehåller mer näring och du slipper bekämpningsmedlen. 
Tar du medicin eller vitamintillskott ska du givetvis fortsätta med detta under tiden du juicefastar.

Varför juicefasta?
Att någon gång under året enbart dricka näringsrik juice gjord på frukt och grönsaker är bra för kroppen. Detta höjer energin i kroppen och du rensar ut slaggprodukter som du samlat på dig. Du vilar också matsmältningssystemet under de dagar du enbart dricker juice och din kropp har lätt att ta upp näringen från juicen. 
Det finns många positiva bieffekter av att enbart dricka juice under en period. Här är några:
- Bättre sömn: Du kommer att uppleva att du sover bättre. Detta har med matsmältningen och näringen i juicen att göra. Du kommer att öka på ditt näringsintag och detta ger din kropp bättre förutsättningar att vila.
- Viktnedgång: När kroppen kan rensa ut de slaggprodukter som fastnat så går du ner i vikt.
- Bättre hy: Din hy kommer att kännas och se renare ut. Näringen gör susen för hyn och den kommer att få mer lyster.
- Minskat sötsug: Du kommer att utesluta allt vitt socker och ersätta detta med vitaminer och mineraler som kommer med juicen. Detta kommer ge dig en större känsla av nöjdhet och du blir inte lika sugen på socker.
- Bättre och jämnare energi: När kroppen får rensa ut och du ökar på näringsintaget blir din energinivå under dagen mer jämn. 

Hur kan jag bäst förbereda mig inför en juicefasta?
Några dagar innan du börjar med att enbart dricka juice är det bra att trappa ner på socker, té och kaffe. Öka på ditt grönsaks intag och om du kan ät en västbaserad kost i några dagar före du börjar att fasta.
Har du aldrig juicefastat förut eller är osäker på vad du gillar för juice så testa att lägga till juice till det du äter i några dagar. Pröva olika sorters juicer och se vad du gillar.  

Vad kan jag tänka på under juicefastan?
Du kommer antgligen behöva gå på toaletten lite oftare än vanligt i början av juicefastan. Detta är normalt. Under de dagar du enbart dricker juice så kan du motionera lugnt. Om du i vanliga fall utövar någon form av träning som är mycket fysiskt krävande så dra ner på detta. Kroppen kan behöva vila under dessa dagar. Meditation, avslappningsövningar och lättare yoga är perfekt under juicefasta. Lyssna på din kropp och känn efter vad du orkar göra. Kom också ihåg att en dag med juice är bättre än ingen. Känner du inte för att fullfölja de 10 dagarna så ska du vara nöjd med det du gjort. 

Vad ska jag tänka på när juicefastan är över?
Börja gärna med en mjuk övergång till fast mat igen. Kokta grönsaker, grönsakssoppor och att äta frukt brukar vara en bra start. Du kommer säkert att känna att du dras till mer nyttig mat efter en period av enbart juice.

Välkommen att vara med och delta på dina egna villkor!

Häng gärna på i vårt Facebook-evenemang! Kolla här!