top of page

Nu finns det potatis!

Vi har skördat klart vår matpotatis och nu finns den i vår gårdsbutik. När vi inte har gårdsbutiken öppen så kan du handla vår potatis i vår självbetjäning. Där hittar du alla sorter som vi har och de flesta går också att beställa på vår hemsida. Vill du ha större mängder potatis så vill vi att du läggen en beställning på hemsidan så att vi hinner packa det till dig. Alla beställningar hämtas upp i vår gårdsbutik, vi skickar ingen potatis.


Vår potatis är ingen vanlig trist butikspotatis och vi har valt de sorter vi odlar med omsorg. Först och främst ska de gå att odla ekologiskt, alltså utan bekämpningsmedel och konstgödning. Sedan måste de vara riktigt goda. Varje år provodlar vi, för oss, någon ny sort och testar den mot alla andra potatisar vi har i vårt sortiment. Vi genomför ett potatistest för att se om någon nykomling ska få ta plats i vår odling.


När vi genomför vårt årliga potatistest så kokar vi alla sorter noggrant var för sig och äter dem tillsammans med några olika tillbehör. Förutom smak så bedömer vi lukt, textur och utseende. Sedan blir det poängsättning och årets topp-3 utses. Vi har alla våra egna favoriter och frågar du oss som är här på Möllekulla så kommer du att få olika svar. Men en vinnare bland potatissorterna utses alltid.


Välkommen att köpa potatis av oss!

Comments


bottom of page