1DC65496-D51B-442A-A56E-C79D2653F643.heic

Välkommen hit!

Möllekullas gårdsbutik

Vår fina gårdsbutik har öppet året runt. Den är fylld med ekologisk mat och mycket annat kul. Varmt välkommen att besöka oss!

 

Öppettider från och med vecka 26:

Torsdagar 12.00-18.00

Fredagar 12.00-18.00

Lördagar 10.00-16.00

Självbetjäning

Vi har en ny bod på plats för att vår självbetjäning som har öppet alla dagar 9.00-20.00. Just nu hittar du våra jordgubbar där och över tid kommer annat odlat från oss också att finnas där. Betalning sker med Swish. Välkommen att titta in!

I gårdsbutiken hittar du våra KRAV-grönsaker som odlats på gården, ekologiska matprodukter och många andra fina saker som sliter mindre på naturen. Du kommer att hitta våra KRAV-jordgubbar i gårdsbutiken under juni månad. 

Läs mer om gårdsbutiken här!

Beställ grönsaker och plantor, hämta upp i vår gårdsbutik

På vår hemsida kan du förbeställa grönsakskassar och plantor. Vi uppdaterar vårt utbud över säsongen. Välkommen att ta en titt på vad som finns tillgängligt just nu. 

Här kan du förbeställa!

Köp hönsägg

Vill du få tag på bra hönsägg? Nu kan du enkelt boka ägg hos Skogsbrynets Permakultur och hämta upp i vår gårdsbutik. Bra va?

Läs mer om att beställa här!

Skogsbrynets Permakultur Facebook

Skogsbrynets Permakultur Instagram

Kommande aktiviteter

Söndagen den 3 juli är vi med på Tusen Trädgårdar och vår odling är öppen för besökare. Under året har vi olika aktiviteter hos oss. Kurser, odlingsvandringar och andra saker på gång. 

Läs mer om vad som kommer framöver här!

Möllekulla Hantverksbod

Till vår gårdsbutik finns en webbshop knuten där hantverk säljs. Vi har flera producenter och skickar saker till hela Sverige.

Välkommen att titta in i webbshoppen här!

Hö och halm

Vi har varje år skulltorkat hö i småbalar kvar till försäljning. I maj har vi slut på hö (med undantag för enstaka balar till kanin) och en ny skörd väntas vara klar i juli. Vi skördar vall och halm varje år och har skulltorkat hö i småbalar, hösilage och halm på rundbal.

Hos oss bokar man upp sig på foder, vi lagrar höet och det hämtas ut vid behov från augusti till andra söndagen i maj. Är du intresserad av att beställa foder av oss så är du välkommen att kontakta oss!

Läs mer om vår foderodling här!

Bli volontär!

Vi tar hjälp av volontärer, lokalt som från hela värden.Våra volontärer kommer främst via Wwoof och är här under en längre tid. Vill du som bor i närheten av oss komma och vara med vid enstaka tillfällen så anmäl dig som volontär direkt till oss. Du anmäler dig till att bli lokal volontär lite längre ner på sidan. 

Vet du inte vad WWOOF är, så läs mer här!

KRAV-certifierad gårdsbutik och odling!

Vår ekologiska grönsaksodling är KRAV-certifierad. Hos oss kan du bara köpa grönsaker som växt här på Möllekulla, vi säljer inte andras grönsaker. För oss är det viktigt att veta att det vi säljer har växt och bidragit till vår jord på ett bra och hållbart sätt. Vi säljer våra grönsaker i vår KRAV-certifierade gårdsbutik men även direkt till restauranger och matförädlare. 

Vill du veta mer om att köpa grönsakerna så läs här!

REKO-Ring

I mån av tid är vi med på REKO-Ringar i Karlshamn. Här kan du som vill handla direkt av en matproducent hitta varor att köpa. Hitta REKO-Ring Karlshamn på Facebook:

REKO-Ring Karlshamn

Potatis

Den första tidiga potatisen sätter vi redan i april för att kunna skörda de första till midsommar. Vi odlar mellan

10-15 olika sorters potatis varje år. Vi skördar potatis under sommaren för att förse vår gårdsbutik. När vi i september skördat den sista potatisen så går det bra att lägga beställa större mängder och hämta i vår gårdsbutik. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa när vi öppnar upp för att ta emot beställningar.

3AFB3F7D-6989-416C-B06B-A489D09D7F61.heic

Nu finns det jordgubbar!

Just nu
finns det
dahlia
i kruka!

ÄGG!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev!

Bli volontär!

För dig som vill lära dig mer om ekologisk odling och hur det är att odla under större delar av året så går det bra att anmäla sig som volontär hos oss. Vi har under året dagar då vi gör större arbeten i odlingen och då finns det tillfälle till att delta för att se hur vi odlar. Det kan vara hela eller halva dagar beroende på väder, årstid och vad vi behöver göra. Anmäl ditt intresse så hör vi av oss när det är dags för volontärdagar. 

Ja, jag vill bli volontär!

Tack för att du vill bli volontär hos oss! Vi hör av oss!

Följ oss på Facebook och på Instagram!

Följ med på vad som händer hos oss och vad som finns i vår gårdsbutik och på gården.