Välkommen hit!

Möllekullas gårdsbutik

Vår fina KRAV-certifierade gårdsbutik har öppet året runt. 

Från och med vecka 26 har vi sommaröppet:

Torsdagar 12.00-18.00

Fredagar 12.00-18.00

Lördagar 10.00-16.00

När gårdsbutiken är stängd kan du handla ett begränsat utbud i vår självbetjäning. Den har öppet alla dagar 9.00-20.00

Nu är det slut på jordgubbssäsongen för oss och vi ser fram emot nästa års jordgubbar som beräknas komma i mitten av juni. 

För dig som vill handla utan att träffa på andra kunder så går det bra att boka en egen tid på max 20 min i butiken. För aktuella tider kontakta oss via mail, Facebook eller Instagram.

Varmt välkomna till oss!

I gårdsbutiken hittar du våra KRAV-grönsaker som odlats på gården, ekologiska matprodukter och många andra fina saker som sliter mindre på naturen.

Läs mer om gårdsbutiken här!

Beställ grönsaker och plantor, hämta upp i vår gårdsbutik

På vår hemsida kan du förbeställa grönsakskassar och plantor. Vi kommer under året att släppa fler möjligheter till att förbeställa våra grönsaker och annat som vi säljer. Välkommen att ta en titt på vad som finns tillgängligt just nu. 

Här kan du förbeställa!

Kommande aktiviteter

Nu fyller vi på med spännande aktiviteter hos oss. Äntligen kan du besöka mer än bara vår gårdsbutik och i augusti och framåt finns det aktiviteter hos oss. Beskärningskurs, öppenträdgård och odlingsvandringar kommer att poppa upp!

Läs mer här!

Hö och halm

Vi skördar vall och halm varje år. Vi har skulltorkat hö i småbalar, hösilage och halm på rundbal. Vi har bergat en fin skörd av hö och det finns så att man kan boka upp sig. Efter årets andra skörd av hösilage går det bra att boka upp sig på rundbalar. Är du intresserad av att beställa foder av oss så är du välkommen att kontakta oss!

Läs mer om vår foderodling här!

Bli volontär!

Vi tar hjälp av volontärer, lokalt som från hela värden. Även i år är läget i världen som bekant kritiskt och därför kommer vi att minska på antalet volontärer från andra länder. Vill du som bor i närheten av oss komma och vara med vid enstaka tillfällen så anmäl dig som volontär. Du anmäler dig till att bli lokal volontär lite längre ner på sidan. Vi håller oss utomhus och håller avståndet till varandra. Givetvis så ska man också vara frisk när man besöker oss. 

Vet du inte vad WWOOF är så läs mer här!

 

Nyhet för i år!
_edited.jpg

KRAV-certifierad gårdsbutik och odling!

Vår ekologiska grönsaksodling är KRAV-certifierad. Hos oss kan du bara köpa grönsaker som växt här på Möllekulla, vi säljer inte andras grönsaker. För oss är det viktigt att veta att det vi säljer har växt och bidragit till vår jord på ett bra och hållbart sätt. Vi säljer våra grönsaker i vår KRAV-certifierade gårdsbutik men även direkt till restauranger och matförädlare. 

Vill du veta mer om att köpa grönsakerna så läs här!

REKO-Ring

I mån av tid är vi med på REKO-Ringar i västra Blekinge. Här kan du som vill handla direkt av en matproducent hitta varor att köpa. Sök efter din närmsta REKO-Ring på Facebook:

REKO-Ring Karlshamn

REKO-Ring Mörrum

REKO-Ring Sölvesborg

REKO-Ring Olofström

Potatis

Den första tidiga potatisen sätter vi redan i april för att kunna skörda de första till midsommar. Vi odlar mellan

10-15 olika sorters potatis varje år. Vi skördar potatis under sommaren för att förse vår gårdsbutik. När vi i september skördat den sista potatisen så går det bra att lägga beställa större mängder och hämta i vår gårdsbutik. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att inte missa när vi öppnar upp för att ta emot beställningar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Tack för att du prenumererar på vårt nyhetsbrev!

Bli volontär!

För dig som vill lära dig mer om ekologisk odling och hur det är att odla under större delar av året så går det bra att anmäla sig som volontär hos oss. Vi har under året dagar då vi gör större arbeten i odlingen och då finns det tillfälle till att delta för att se hur vi odlar. Det kan vara hela eller halva dagar beroende på väder, årstid och vad vi behöver göra. Anmäl ditt intresse så hör vi av oss när det är dags för volontärdagar. 

Ja, jag vill bli volontär!

Tack för att du vill bli volontär hos oss! Vi hör av oss!

Följ oss på Facebook och på Instagram!

Följ med på vad som händer hos oss och vad som finns i vår gårdsbutik och på gården.

IMG_0526.JPG