Vi som bor på Möllekulla Länsmansgård

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/17
Fredrik...​​

Född och uppvuxen här på Möllekulla. Började hjälpa till på gården som liten och har kört traktor sedan han var 5år. Han tog över gården 2009 och driver den idag som lant- och skogsbruk. Förutom detta så är han utbildad grävmaskinist och gräver hemma och åt andra. Han kör skördare, dumper, tröska och andra maskiner. Utöver detta fixar han det mesta här hemma såväl som snickerier som svettsning av det mesta. Gillar att odla grönsaker och är den som har längst erfarenhet av att rensa ogräs här på gården.

Johanna...

Född och uppvuxen i Stockholm men flyttade ner till Sölvesborg 2003. Är med och driver gården. Hon har också ett litet företag som heter Grafiska Boden och ligger här på gården. Johanna har också politiska uppdrag i Sölvesborgs kommun och hon är även utbildad Ayurvedisk hälsorådgivare. På gården finns också hennes islandshästar som hon rider. Johanna har även ett stort intresse av ekologisk odling och matframställning. Det är hon som tagit alla bilder som finns på hemsidan.  

 

Matilda...

Snart 8 år gammal och är med på det mesta. Hon föddes 2013 och är den 5:e generationen på gården. Hon gillar att rida, hoppa på studsmattan och är med oss i butiken titt som tätt. Att äta jordgubbar och tomater gillar hon också.

Oskar...

Är ännu inte så gammal. Föddes 2019 och är också 5:e generationen på gården. Nu finns en till som om några år kommer att köra traktor och lasta hö. Men just nu sovs och äts det en hel del.

 

Djuren...

På gården finns även tre isländska fårhundar, en katt, en flock myskankor, en bunt islandshästar och några bisamhällen.